Konferencia a mindennapos testnevelésről Gödöllőn

2012. 02. 29.   Írta: MTI

A mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai címmel kedden országos konferenciát rendeznek Gödöllőn, a Művészetek Házában a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szervezésében.

Az elfogadott köznevelési törvény alapjaiban változtatta meg a fenntartók körét úgy rendelkezve, hogy - többek között - az általános és középiskolai köznevelési feladatot a jövőben - más szervezetekkel ellentétben - a helyi önkormányzatok nem láthatják el. Ezzel párhuzamosan a 2012. szeptember 1-vel kezdődő tanévben az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon bevezetésre kerül a mindennapos testnevelés, és e folyamat hatékony végrehajtásához a tapasztalatok szerint szükséges az iskola, az önkormányzat és a település sportegyesületeinek együttműködése - szögezték le a szervezők az esemény hátteréről írva.

"A helyi önkormányzatok fenntartói jogának megszűnése következtében fennáll a veszély, hogy az intézményfenntartás az állampolgároktól eltávolodik, a helyi kontroll megszűnik, a helyi felhajtóerők kikerülhetnek a rendszerből, melyek együttesen az oktatás, nevelés színvonalának érezhető romlását fogják eredményezni, s ez végső soron a mindennapos testnevelés bevezetésének ellehetetlenüléséhez vezethet. Nem világos, hogy a sport általi nevelés pedagógiai munkájához szükséges infrastruktúra, az egyesületekben felhalmozott szakmai tudás, a sporttól elválaszthatatlan versenyeztetés hogyan valósulhat meg, a korábbi önkormányzati érdekeltség fennmaradása nélkül, egy települési iskolában" - olvasható a március 6-i országos konferenciának a várható fő vitatémákat érintő előzetesében.

/Fotó: claudmey/


Vissza a főoldalra >


Virtuális képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!Lepje meg barátait, kollégáit!

intezmeny.jpg

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírleveleinkre, és az Agresszióról óvodapedagógusoknak, tanítóknak e-bookot kapja ajándékba!


Oktatási naptár


TELJES OKTATÁSI NAPTÁR

Hirdetés

Képzéseink

rss Tekintsen bele legújabb képzéseink programjába!

Pályázatfigyelő

rss Új pályázati lehetőségek a közoktatásban! Összes pályázat

Hirdetés

Fórum friss

További témák

Szakértői kérdés-válasz

További kérdések